In Engeland en Spanje wordt er alweer druk gevoetbald maar in de andere (grote) voetbalcompetities is het winterstop. PSV, Ajax, Bayern en zelfs FC Emmen laden zich in warme oorden op voor de 2e seizoenshelft. Ook in Middelstum is men weer druk aan het ballen. Afgelopen donderdagavond stond er voor het 1e en 2e elftal zelfs een uitstapje naar het Indoor Sports Centre te Groningen op het programma. Hier werd getraind op de twee Indoor Soccer banen die voor de gelegenheid waren afgehuurd.

Doordat het aardig fris was in de hal werd er gauw begonnen met het “boarding” voetbal. Op baan één stonden twee teams bestaande uit spelers van het 2e tegenover elkaar. In het begin was het even wennen aan het “boarding” voetbal, de bal blijft immers altijd in het spel en je kunt via de boarding spelen. Dit zorgt ervoor dat het spel op en neer gaat in een moordend tempo. De spelers waren al gauw gewend aan het spel waardoor er een hoop mooie acties en doelpunten werden gemaakt. Ook de duels werden niet geschuwd maar er werd vooral lekker gevoetbald.

Op baan twee was het de beurt aan het 1e elftal. Ook hier ging het spel op en neer en werd er veel gecombineerd en waren er een hoop individuele acties te zien. Er werd veel gelachen op baan twee want met de sfeer zat het wel goed. Dit had onder andere te maken met het aantal doelpunten dat werd gescoord want na een stuk of twintig is er maar gestopt met tellen. Ook om een paar pijnlijkere momenten werd vooral na afloop in de kleedkamer hard gelachen.

Na een uur voetbal was het weer tijd om te stoppen en werd een geslaagde sportavond afgesloten aan (u raad het wel) de bar natuurlijk, ook de derde helft blijft dit nieuwe jaar belangrijk! Aankomende zaterdag speelt het eerste alweer zijn eerste oefenwedstrijd van 2019 tegen OKVC. Zondag middag staat er weer Boarding Soccer op het programma. Op het toernooi in Peize worden onder andere de degens gekruist met oud FC Groningen. Ook dit belooft weer een mooie voetbalmiddag te worden.

Nick Verkerk