Zaterdag 25 mei 2019 zullen vele leden en supporters van VV Middelstum niet snel vergeten. De dames werden om 17 uur onverwachts kampioen! De afgelopen drie weken was het een spannende race tussen Groen Geel 5, Bedum 3 en Middelstum. Drie weken geleden moest er uit tegen Groen Geel 5 gewonnen worden om kampioen te worden. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Het kampioenschap lag niet meer in eigen handen.

Bedum won de week erop thuis van Groen Geel 5. Dus het kon nog alle kanten op. Bedum hoefde daarna maar een keer te verliezen en/of gelijk te spelen en het kampioenschap was voor ons binnen. Middelstum moest dan wel de laatste twee wedstrijden winnen. Dat gebeurde. Want afgelopen zaterdag won Middelstum met 3-1 van Gerkesklooster. Tevens namen Nienke Schuiling en coach Robert Vriesema na afloop van de wedstrijd afscheid.

Bij terugkomst uit Friesland verzamelden alle speelsters, staf en sponsors zich in de kantine van VV Middelstum. Bedum speelde om 15:15 uur uit tegen Groen Geel 4. In de rust was het 1-0 voor Groen Geel 4. Positief voor Middelstum.  Om 17 uur kwam het verlossende woord: 1-1 was de uitslag! Het kampioenschap was binnen! Groot feest op het terras van VV Middelstum. Voorzitter Meindert Schollema feliciteerde de dames tijdens de speech. Het was nog lang feest in Middelstum en ’s avonds in Kantens…