Vorig jaar besloot de binnenkort 22 jaar wordende Mateo Milkovic om Middelstum in te ruilen voor VVK. Hij knapte er dit seizoen maar liefst 26 competitietreffers in en mede daardoor wist VVK als derde in de competitie te eindigen waarbij hij zijn oude club door een paar keer te scoren in de onderlinge wedstrijden flink pijn deed. Zaterdag jl. werd VVK echter uitgeschakeld in de nacompetitie. En passant zien ze hun veel scorende spits met lede ogen terugkeren naar zijn oude club.

En dat komt goed uit want wij zien de jongste Milkovic natuurlijk het liefst in het blauwwit op de Noord-Groninger velden rondhuppelen. Sportief gezien heeft hij het nodige laten zien en nu maar hopen dat hij bij ons ook weer veelvuldig het netje weet te vinden. Trainer Jelmer Meinardi ontving hem onlangs, tijdens een inderhaast belegd persmomentje, misschien wel een beetje met het gevoel van de terugkeer van een verloren zoon.

Daar stopt deze goed-nieuws-show echter niet mee. Want ook Sam Doornbos Clevering komt onze vereniging en de A-selectie versterken. Sam is 22 jaar en woont in Rottum. Na twaalf jaar Noordpool, waarvan enige jaren als aanvoerder van het eerste, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond hij vlakbij huis. Ook Sam wensen we natuurlijk heel veel voetbalplezier bij ons. Hij traint al enige maanden mee met de A-selectie en dat bevalt zo goed dat hij graag de overstap maakt.

En tot slot doet het ons goed dat de hele (trainers)staf van zowel Middelstum 1 als 2 er graag nog een jaartje aan vast plakt. En dat na een seizoen waarbij het eerste uiteindelijk zesde werd maar heel lang zicht had op de tweede periodetitel. Het tweede maakte er een prachtig seizoen van waarbij het lang meestreed om het kampioenschap en ver kwam in de beker. Dat belooft wat voor het volgend seizoen. Maar eerst maken we ons op voor de slotdag en daarna de zomerstop.