De nu nog in Groningen wonende Jelmer Meinardi wordt met ingang van het volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Voetbal Vereniging Middelstum. De 30-jarige oefenmeester is de opvolger van Frank Konneman die de blauwhemden na drie seizoenen verlaat. Meinardi is geen onbekende in onze voetbalcontreien. Momenteel is hij hoofd jeugdopleiding en trainer van JO-19 bij SV Bedum. De club waar hij tevens een jaar lang het tweede elftal onder zijn hoede had waarmee hij destijds promoveerde naar de reserve hoofdklasse.

VV Middelstum’s interim-voorzitter en TC-lid Eric Boskamp is zeer content met de nieuwe trainer. Boskamp is zelf als leider actief bij SV Bedum waar zijn zoon Thijs al enige jaren voetbalt. Meinardi was één van zijn eerste trainers. Boskamp: ‘Meinardi is een belangrijke pion binnen het jeugdkader van SV Bedum en hij is ook meerdere jaren actief geweest bij de regionale voetbalschool van FC Groningen. Ik heb hem leren kennen als een bevlogen en open trainer waar ik veel vertrouwen in heb. We hebben een eenjarig contract met hem afgesloten met een optie voor een tweede jaar.’

Ook Meinardi, in het dagelijks leven onderwijzer van beroep, toont zich content met de overeenkomst. ‘Ik heb in de afgelopen weken meerdere goede gesprekken gehad met vertegenwoordigers van de club en ook het sportpark mogen bezoeken. Hierdoor heb ik een zeer positief beeld van de VV Middelstum gekregen. Ik heb er zin in en ga veel energie steken in deze mooie club. Daarbij blijf ik ook bij de jeugd van SV Bedum betrokken. De club waar ik op mijn 15e als trainer begon in het dorp waar ik geboren ben en in februari samen met mijn partner Iris weer naar toe verhuis.’