Zaterdag 13 oktober was het eindelijk zover. Het hondstrouwe kantinepersoneel had al langer een uitstapje in gedachten maar door verschillende oorzaken kwam het er maar niet van. Maar die zaterdag de 13e was het eindelijk zover. Om 17.30 verzamelden de deelnemers zich uiteraard bij de kantine. Miranda en Rika hadden bardienst maar die werden om 16.30 uur afgelost door de bestuursleden Frans en Suzanne.
Om 18 uur waren ze op de plaats van bestemming. Of te wel in Passe Partout in Appingedam. Ze kregen eerst de nodigde informatie, over wat ze zoal te wachten stond die avond. Vervolgens gingen ze los in 3 groepen. Piet had de gympen van iemand anders aangetrokken omdat die in een bakje stonden waar de gympen voor het bowlen hoorden te staan. Randy attendeerde hem erop dat hij de gympen van iemand anders aan had. Daar werd natuurlijk hard om gelachen. Piet kennende werd hij er niet anders van en heeft hij ze gauw verwisseld. Vervolgens gooide Anita een bal achteruit in plaats van vooruit omdat haar nagel in de bal bleef hangen….
Wie er gewonnen heeft, is niet eens bijgehouden. Maar dat was ook niet zo belangrijk. Af en toe moest er dekking gezocht worden voor de bal omdat die voor de worp al uit de handen viel. Er werd 1 uur gebowld, daarna volgde een uitgebreid lopend buffet van 2,5 uur. Tijdens het eten kon er over van alles en nog wat gepraat worden en er wederom veel gelachen. Het was kortom een leuke, gezellige avond die voorbij vloog. Het kantinepersoneel nam deze avond afscheid van Janny Boomsma en Ina Wilpstra, helaas kon Gineke van der Weg niet mee.