Het blijft week naar week ongekend spannend in de 4e klasse C van het zaterdagvoetbal. Zo zijn meerdere ploegen met elkaar aan het strijden voor het kampioenschap en de andere helft vecht tegen degradatie. Hoe het gaat aflopen is nog maar moeilijk te voorspellen. Wat we naar gistermiddag wel weten is dat Middelstum na de winst op Rood Zwart Baflo mee blijft doen in de strijd bovenin.

Middelstum had gistermiddag aan één helft genoeg om voldoende afstand te nemen van de bezoekers uit Baflo. Van meet af aan waren de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk. Rood Zwart Baflo werd gelijk vastgezet op de eigen helft door de blauwhemden van Middelstum. De beginfase van de wedstrijd leverde al wel wat kleine kansjes op maar gescoord werd hieruit nog niet. Na een kwartier kwam de verdiende openingstreffer op naam van Aijolt Douma die in de korte hoek de doelman en 2 verdedigers verschalkte 1-0. Het was de aanzet tot meer voor de ploeg van Jelmer Meinardi. Na een half uur spelen verdubbelde Middelstum haar voorsprong. De 2-0 kwam op naam van Peter van Dam niet veel later scoorde Mateo Milkovic de 3-0 voor de thuisploeg.

Na de theepauze leek het of Middelstum een tempo lager ging voetballen. De harde wind zorgde er voor dat mooi voetbal maar moelijk ging voor beide ploegen. Middelstum hoefde niet meer zo nodig en de bezoekers uit Baflo konden zoals het leek niet beter. Al met al gebeurde er na rust niet veel noemenswaardig meer. Middelstum kwam door deze overwinning weer gedeeld aan kop mede door het gelijkspel van Niekerk tegen Poolster.

Komende zaterdag is Middelstum vrij. Een week later komt SIOS uit Sauwerd op bezoek in Middelstum.

Middelstum – Rood Zwart Baflo 3-0 (3-0): 1-0 Douma (15); 2-0 van Dam (32); 3-0 Milkovic (34)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (24 april 2022) foto’s Jaap van der Laan