Zaterdag 19 maart speelde de JO19 thuis tegen de leeftijdsgenoten van Bedum. Max en Thijs keerde terug van een blessure, en konden weer een blokje spelen, Bram bleek helaas niet inzetbaar waardoor de mogelijkheid om te wisselen klein was. We waren dan ook enorm blij met Mels en Thijs van JO17 die ons in de 1e helft kwamen versterken!

In de 1e helft waren de grootste kansen voor Bedum. De JO19 kwam moeilijk tot aanvallen maar achterin stonden we heel sterk te verdedigen. En wanneer de spitsten eindelijk onze verdedigers hadden afgeschud was daar steeds weer doelman Emiel die veel ballen onschadelijk wist te maken. Vlak voor de rust werd balverlies op het middenveld bijna fataal. Bedum speelde de bal direct diep op hun spits die vervolgens op het Middelstummer doel af snelde. Hij dacht te gaan scoren maar had geen rekening gehouden met Jarno die hem achterna snelde en met een alles of niets poging zo een doelpunt wist te voorkomen. Het leverde hem overigens nog wel een bloedneus op. Na deze fantastische tackel gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.
In de 2e helft voetbalde de JO19 beter. De opdracht was om hoger te gaan staan bij het spelen van de lange bal en zo meer 2e ballen te winnen. Ook gingen we meer combineren waardoor er een aantal kansen werden gecreëerd. Gescoord werd er nog niet. Ook Bedum kreeg een aantal kansen maar Emiel keepte ook een sterke 2e helft en wist een aantal keer knap redding te brengen. 20 minuten voor het einde viel Max in voor Kaï en even later verving Thijs Jip waardoor Mika naast Jonne op het middenveld kwam te spelen. Met nieuwe energie ging de JO19 opzoek naar de openingstreffer. Beide ploegen kregen meer ruimte en om hier optiemaal van te profiteren speelde Kaï de laatste 10 minuten weer op links en Max op rechts. Met hun snelheid aan de zijkanten zorgde we voor gevaar maar een doelpunt bleef nog uit. 5 minuten voor tijd kregen we een penalty. Mika gaf een fantastische dieptebal op Max die voor zijn tegenstander langs kruiste en eerst aangetikt. Twan benutte dit buitenkansje koelbloedig 1-0. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Kaï kreeg nog een kans op de 2-0 maar zijn schot ging over het doel.

We hebben weer keihard met en voor elkaar gewerkt en zo 3 punten gepakt en natuurlijk de Nul.