De plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum kent dit seizoen de beste seizoensstart sinds jaren. Gistermiddag speelde de formatie van Jelmer Meinardi, gesteund door een grote groep supporters uit Middelstum, gelijk in Groningen tegen titelkandidaat Mamio. Met een beetje meer geluk hadden de bezoekers uit Middelstum zelfs de volledige buit mee genomen uit Groningen.

Middelstum blijft vriend en vijand verbazen dit seizoen. Gistermiddag wist de ploeg uit Middelstum op Sportpark De Parrel in Groningen verdienstelijk gelijk te spelen tegen Mamio. Na een 1-0 achterstand kwam de ploeg van Jelmer Meinardi na rust sterk terug en scoorde men in de 69e minuut vanaf de elfmeterstip de verdiende gelijkmaker door Mateo Milkovic 1-1. Niet veel later (71e minuut) keek Middelstum opnieuw tegen een achterstand aan door onopletendheid in de defensie bij Middelstum scoorde de thuisploeg de 2-1. De jonge ploeg uit Middelstum ging hierna niet bij de pakken neerzitten en scoorde 6 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker uit een vrije trap vanaf randje 16 meter door Xander Anema 2-2. Gezien de hele wedstrijd een dik verdiend punt mede omdat de bezoekers uit Middelstum het meest gevaarlijk waren vandaag.

Door het gelijkspel blijft de ploeg uit Middelstum meedoen bovenin de ranglijst van de 4e klasse C. Komende zaterdag is er geen competitie, een week later spelen de blauwhemden thuis tegen DVC uit Appingedam.

Mamio – Middelstum 2-2 (1-0): 1-0 onbekende speler (37); 1-1 Milkovic (69); 2-1 onbekende speler (71); 2-2 Anema (84)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (7 november 2021) foto’s Jaap van der Laan