Middelstum leed zaterdagmiddag opnieuw een nederlaag. Met de week nemen de zorgen toe voor de blauwhemden die ook in SV De Heracliden hun meerdere moesten erkennen. Na 51 seconden keek de ploeg van Raymond Scholtens al tegen een 0-1 achterstand aan. In het verdere verloop van de wedstrijd bleek de thuisploeg niet bij machte om deze vroege achterstand om te buigen.

De derby tegen SV De Heracliden bracht zaterdag voor de thuisploeg niet het gehoopte resultaat. De vroege eerste tegengoal viel al binnen in de 1e minuut. Balverlies leverde een buitenkansje op voor Frank de Boer die er wel raad mee wist en doelman Alwin Zwerver het nakijken gaf 0-1. Middelstum kwam na 18 minuten nog wel gelijk door een treffer van Thomas Eek die nog maar net binnen de lijnen was gebracht voor de geblesseerde Joost Lochtenberg 1-1. Na een klein half uur kwamen de bezoekers uit Uithuizermeeden opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank werd onfortuinlijk door Rick van der Laan achter doelman Zwerver tegen de touwen gewerkt 1-2. De bezoekers kregen daarna nog wel wat kleine mogelijkheden maar scoorden tot aan de rust niet meer.

Na de theepauze probeerde de equipe van Scholtens er nog van alles aan om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Helaas lukte het niet om de gelijkmaker af te dwingen. De Heracliden bleef ook in het tweede bedrijf de gevaarlijkste ploeg. Middelstum mocht stand-in doelman Alwin Zwerver (hij verving de geblesseerde Youran Mus) dankbaar zijn dat score zaterdag niet hoger uitviel. Het valt voor Middelstum te hopen dat er op korte termijn een aantal spelers die momenteel geblesseerd zijn de ziekenboeg weer kunnen verlaten.

Zaterdag speelt Middelstum uit tegen OKVC uit Oldehove. Een week later (11 november) komt SIOS uit Sauwerd op bezoek in Middelstum.

Middelstum – SV DE Heracliden 1-2 (1-2): 0-1 de Boer (1); 1-1 Eek (18); 1-2 van der Laan (eigen doel 30).