Met ingang van November 2019 krijgen de jeugdtrainers van de VV Middelstum de beschikking over een Nieuw Voetbal Trainingsprogramma. Het Hoofdbestuur heeft samen met de Jeugdcommissie besloten om met de VTON-trainingssystematiek te gaan werken.

VV Middelstum hoopt op deze wijze een gestructureerde leerlijn aan te bieden waarbij de jeugdtrainers in de voorbereiding veel meer ‘ondersteunt’ en ‘ontzorgt’ worden. De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. VTON heeft als doel om gezamenlijk met de verenigingen het regionale jeugdvoetbal te verbeteren.

VTON biedt niet alleen een uitgekiend en kant- en-klaar trainingsprogramma, het wordt de jeugdtrainers met een handige app ook op een zeer praktische en heldere wijze aangeboden. De trainingen zijn precies afgestemd op de leeftijd en vaardigheid van de teams. De methode biedt ondersteuning aan de trainers met behulp van tips, animaties van de organisatie op het veld én filmpjes van verschillende voetbalhandelingen (kappen, schijnbewegingen, etc.)

De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk en zijn continu in ontwikkeling. De meer ervaren trainer kan zijn eigen trainingen samenstellen met behulp van de VTON bibliotheek. Ook is er een keepers module opgenomen in de Trainers App waarbinnen het mogelijk is om hierin een eigen leerlijn te ontwikkelen.

VTON Play App is de applicatie voor de jeugdspelers zelf, deze kan gratis gedownload worden via de AppStore en Google Play. Hierin staan elke week leuke oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal voor de jeugd en sluiten aan bij de training van de komende week. In korte filmpjes wordt elke oefening heel eenvoudig uitgelegd. Zo kunnen de kinderen zich spelenderwijs voorbereiden op de training. Lekker buiten!

Door jezelf te ontwikkelen, Vcoins te verdienen en te leren van echte profs! VV Middelstum heeft veel vertrouwen dat er met VTON een goede keuze gemaakt is in het verder professionaliseren van de (jeugd) trainingen.

Sportieve groet,
VV Middelstum

Klik hier voor het volledige bericht