Middelstum zorgde zaterdag in de ontmoeting tegen koploper Boerakker voor een daverende verrassing. De thuisploeg versloeg de koploper uit 4e klasse C met de cijfers 3-1. De zege was meer dan verdiend voor de blauwhemden die door deze zege weer wat meer adem krijgen onderin.

20032016Middelstum-Boerakker-2

De thuisploeg kwam na 10 minuten op voorsprong uit een mooie aanval over de linkervleugel scoorde Anne Vaatstra de 1-0 voor de gastheren. Na 33 kwamen de bezoekers langszij. Uit een vrije trap knalde Jacob de Wit de ploegen weer in evenwicht 1-1. Toch zou Middelstum met een voorsprong de kleedkamer opzoeken voor de rust. Uit een corner van Michel de Graaf kopte verdediger Wessel Oosterhof raak, doelman Heidinga was kansloos 2-1.

Na de pauze probeerde Boerakker een tandje bij te zetten. Ook fysiek gezien moest Middelstum in het eerste kwart na rust alle zeilen bijzetten maar werd doelman Joran Mus amper getest. Gaandeweg de tweede helft trok de thuisploeg het spel weer wat meer na zich toe. Bij Boerakker zocht men voortdurend het randje op van scheidsrechter de Groot op.

20032016Middelstum-Boerakker-1

Eerst was het Gerard Bronsema die op een verschrikkelijke manier onderuit werd gemaaid door Daniel Jonker. Jonker mocht blij zijn dat hij geel kreeg ipv rood voor deze onbesuisde actie. Niet veel later trapte dezelfde Jonker, nadat Thomas Eek de 3-1 scoorde, deze nog even na in het voorbijgaan. Het ontkwam na alle waarschijnlijkheid de leidsman.

Beide voorvallen mocht de pret echter niet drukken want na 98 minuten klonk het eindsignaal en kon Middelstum 3 belangrijke punten bijschrijven. Een resultaat waar iet iedereen vooraf op had gerekend.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij Onstwedde Boys. Op Paasmaandag speelt men thuis het inhaalduel tegen Corenos uit Roodeschool.

Middelstum-Boerakker 3-1 (2-1): 10. Vaatstra 1-0, 33. De Wit 1-1, 45. Oosterhof 2-1, 90+5. Eek 3-1.